Blondinbella

Sveriges förmodligen mest kända bloggare är ju såklart Isabella Löwengrip a.k.a Blondinbella. Hon började som fjortisbloggare och uppmärksammades för sina inlägg om mode och annat tjejigt. Hon började blogga 2005 och blondinbella.se var länge Sveriges största privata blogg. Idag har hennes blogg förlorat förstaplatsen som mest besökta men är fortfarande en av Sveriges största bloggar med hundratusentals besökare varje vecka.

Löwengrip är född 1990 och har en son tillsammans med sin man. Hon är idag fortfarande aktiv bloggare men har mer och mer profilerat sig som en entreprenör och driver flera företag. Hon driver en bloggportal, en tidning och andra bolag.

Blondinbella.se är en kommersiellt framgångsrik blogg och Löwengrip har sålt annonser på sin hemsida under många år. Bloggen är idag mer entreprenörsorienterad än vad den var när den började. Följande är ett utdrag från blondinbella.se från 4 november 2008:

Vaknade upp med att det kliade i halsen och att jag var tokförkyld, jäklar också! Jag som ska vara snygg och ha mycket energi till plåtningen idag. Nåja det går väl att photoshoppa bort röda uppsvällda ögon? På tal om plåtningen, det jag ska göra idag är ett uppslag till Cosmopolitan – Världens största tjejmagasin. Roligt va?

Därefter har jag ett möte med Blondinbella AB, nu när jag är 18 år får jag ett bankkort som är kopplat till företagskontot , äntligen slipper jag blanda ihop mina privata pengar med utlägg för företaget. Sedan ska vi även ordna så att jag tar VD plats i bolaget, istället för pappa som sitter där nu. Härligt att vara 18 år!

Bloggen lockade då fler yngre läsare än vad den gör idag.