Simon Kachoa

Simon Kachoa är en 23 årig säljare från Västerås. Han blev känd när han vann Biggest Loser 2013. När Simon ställde sig på vågen 2012 vägde han 180 kilo och det blev startskottet till hans nya liv. Han insåg att han sakta men säkert höll på att äta ihjäl sig då både diabetes och hjärt- kärlsjukdomar finns i hans släkt. Han bestämde sig att nu fick det vara nog och att han nu skulle börja sitt nya liv, och vilket liv det blev!

Simon vann Biggest loser 2013 och har nyligen varit med i Let’s Dance på TV4. Dessvärre åkte han ut för någon vecka sedan men han ger inte upp för det. Simon har gjort en otrolig förändring. Han har gått från att vara en soffpotatis och tjockis till att vara riktigt atletisk och det känns nästan som en helt ny person när man ser honom i dag jämfört med när han först trädde fram i Biggest Loser.

Dessvärre är han inte unik. Fetman sprider sig i Sverige och trots att många är väl medvetna om problematiken med allt socker i all mat och de negativa effekter som snabbmatskedjornas utbredning har, så stoppar vi oss fulla av deras skit och resultatet blir en otrolig ohälsa, övervikt och problem med sjukdomar. Just därför är Simon ett praktexempel, förebild och inspirationskälla. Han ger något som väldigt få andra gör, han visar att det går om man vill. Tittar man på de traditionella fitness-personerna i Sverige så har många av dessa alltid tränat i viss mån och har alltid varit snygga, vältränade och hälsosamma. För de som hamnat i denna onda spiral av onyttigheter och destruktivitet så är det svårt att känna samhörighet och få inspiration från dessa fitness-gurus eftersom dessa inte är ”vanliga människor” och det är svårt att inspireras av dessa trots deras stenhårda magar och läckra biceps. Simon däremot, var för bara ett par år sedan, väldigt överviktig. Han tog, trots den otroliga uppförsbacken, och samlade all kraft och allt mod och han tog steget. Det steg som så många av oss skulle behöva ta. Han bestämde sig för att ändra sitt leverne och han gjorde det, med bravur.

Simon Kachoa förtjänar all uppmärksamhet han kan få och han är en otrolig förebild. Jag önskar att alla följde hans blogg och visade honom den uppskattning han förtjänar. Det han har gjort är inte lätt. Det krävs en järnvilja och en självdiciplin som de flesta av oss besitter men omöjligen kan tvinga fram. Simon har visat att det går. Han kan, du kan, jag kan, vi alla kan om vi bara ger oss fan på det. Släpp bekvämligheten och latheten och ta fram din urstarka vilja och målmedvetenhet. Tack  vare Biggest Loser har Simon antagligen ökat sina chanser till ett långt och hälsosamt liv med flera tusen procent. Vi kan inte beskriva den resa han gjort och vi behärskar inte svenska språket tillräckligt bra för att på dett adekvat sätt framhäva vilken otrolig förebild han verkligen är och istället för att göra ett taffligt försök att beskriva honom så rekommenderar vi istället alla att följa hans blogg och där ge honom det erkännande han förtjänar.