Vamos Rafa

Vamosrafa.se är en tennisbloggare från Sverige. Han är förmodligen den skarpaste tennisbloggaren i Sverige och bygger upp matchanalyser med speltips och personliga inlägg. Vamosrafa är ett stort Nadal-fan vilket man kan ana på hans bloggnamn. Men i synnerhet är Vamosrafa ett fan av tennis i stort och uppskattar bra spel och han är väldigt duktig på att skriva oberoende av vilka spelare och spelstilar som han personligen föredrar.

Vamosrafa är en aktiv bloggare och han bloggar inför alla stora och små turneringar. Han har ett stort kunnande om såväl grus och gräs. Han är mer viktad mot herrtennis, men är ganska täckande även på damsidan. Kunnandet åt sidan så är vamosrafa en väldigt duktig skribent och han har en förmåga att skriva engagerande och lättfattligt. Ett utdrag från hans blogg, vamosrafa.se, från den första mars 2014 om Djokovic:

Egentligen första gången det här, de senaste åren, som jag verkligen erkänner att Djokovic har problem. När han är opressad, antingen när han själv spelar sjukt bra mot ett starkt motstånd eller när han möter ett svagt motstånd, kan han spela precis det spel jag tycker han ska spela. Ett offensivt, malande spel från mitten av banan där han trycker tillbaka sin motståndare och mest bara väntar på att få ett tillräckligt bra läge för att avgöra, allt utan att överhuvudtaget behöva tumma på säkerheten.

Men så har vi de här situationerna. Då han blir pressad. När han inte känner sig överlägsen. När det går för fort för honom för att han ska våga stå kvar på baslinjen och ösa på. När han hamnar i det läget är han numera faktiskt inte särskilt bra, åtminstone inte bättre än de övriga spelarna i toppen vilket onekligen är en kontrast till hur jag sett på honom de senaste åren.”

Engagerande, bra skrivet, och det lyser igenom vilken kunskap han besitter. Om du tycker om att spela på tennis så är vamosrafa.se ett måste. Även fast han inte ofta ger speltips utan är mer utredande i sina analyser är han en mycket bra källa för information. Vamosrafa har ett uppenbart samarbete med Expekt spelbolag. Expekt är ett svenskt spelbolag som har en mycket solid avdelning för odds för tennis. Mats Wilander är talesperson för Expekt. Men vi vill inte påstå att Vamosrafa direkt promotar Expekt i text, utan mer i banners. Jag tror att vamosrafa vill hålla sin blogg clean från en massa spelinlägg.